Softronic tecknar strategiskt IT partneravtal med Svenska Aktieboken

IR Nyheter | 5 mar 2015

Nordisk Aktieadministration AB har valt Softronic som utvecklingspartner och driftsleverantör för sin tjänst Svenska Aktieboken som är en Digital Aktiebok med stödtjänster såsom Bevakning mot bolagskapning och Åtgärder mot penningtvätt (AML).

Softronic tar, förutom vidareutvecklingen av tjänsten, ansvar för applikationsdrift och applikationsförvaltning. Tjänsten är byggd på modern teknologi och i enlighet med konceptet för Continuous Operations, d.v.s. helautomatiserad tjänst för utveckling, distribution och drift. Lösningen är baserad på en molnarkitektur (Microsoft Azure) och innefattar allt från automatiserade tester till automatisk driftsättning av nya releaser.

”Svenska Aktieboken är ett väldigt bra exempel på en aktör som ställer krav på snabb tjänsteutveckling och förändring. Därför passar vårt koncept kring molntjänster och automatisering för utveckling, förvaltning och drift väl in”, säger Anders Eriksson VD, Softronic AB.

”Softronics tekniska plattform möjliggör en snabb tjänste- och affärsutveckling. Tjänsten vänder sig till icke börsnoterade aktiebolag och handelsbolag och möjliggör ett enkelt och effektivt sätt att alltid hålla en aktuell och korrekt aktiebok i digitalt format. Dessutom erbjuder vi tjänster som bevakning mot bolagskapning, kontroll gentemot Bolagsverket och stöd för AML”, säger Börje Ericsson och Gunnar Jacobson, grundare av Svenska Aktieboken.

För mer information kontakta:
Anders Eriksson VD, Softronic AB (Publ)
anders.eriksson@softronic.se
tel: +46 8 5190 9000

För mer information om våra erbjudanden inom Continuous Delivery samt automatiserad drift för applikationsförvaltning kontakta:
Wenche Brynildsen, Konsultchef Continuous Delivery Softronic AB
Tel: +46 8 51 90 90 00

Om Svenska Aktieboken
Svenska Aktieboken ägs av Nordiska Aktieadministration AB och är grundat och drivs av Börje Ericsson och Gunnar Jacobson, båda med över 25 års erfarenhet från IT/Bank och Finans. De har varit med och grundat företag som IT-Arkitekterna/Frontwalker, Dynamant, Financial Components, Mixware, Enator Fond- och Finanskonsult och Kontanten och har även varit med och startat banker och fondbolag.

I styrelsen återfinns dessutom Leif Trogen, direktör i Bankföreningen och Tommy Cumzelius, tidigare direktör i Nordea.
Hemsida: www.svenskaaktieboken.se

Om Softronic
Softronic är ett konsultbolag inom IT och management vars tjänster spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat och har knappt 500 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Arjeplog, Överkalix, Danmark, Norge och Estland. Hemsida: www.softronic.se

Pressmeddelande (PDF)