« Tillbaka till IR Nyheter

Softronic utvecklar app för Sundsvalls gatufest.

Under den första veckan i juli besöker ca 180 000 personer Sundsvalls Gatufest vilket gör evenemanget till ett av det största i sitt slag i Sverige. Med en yta på över 30 000 kvm i centrala Sundsvall är festivalen unik till både omfattning, yta och bredd på underhållning. I år uppträder ett 40-tal artister, bl.a. Lorene, Sean Paul, Think Lizzie, Eldkvarn och Lisa Miskovsky.

Nytt för i år är Gatufestappen, en oumbärlig hjälpreda och guide till festivalen i din smartphone. Den är gratis och finns för både iPhone och Android. Appen utvecklas i ett nära samarbete mellan Gatufesten och Softronic AB.

Gatufestens VD Anna Frisk:
”Jag vill ta festivalen ett steg längre och möta den nya generationen på dess arena. En Gatufestapp känns som ett självklart val. Softronic har varit väldigt lyhörda för våra behov och den nya appen har överträffat våra förväntningar rejält. Fortfarande är det bara en handfull festivaler i Sverige som har en app. Att vi ligger i framkant gör så klart det hela ännu roligare.”

Nina Berlin projektledare Softronic:

”Det här projektet visar på Softronic styrka att förstå kundernas behov och snabbt utveckla fungerande lösningar med moderna hjälpmedel. Vi använder en kombination av de agila metoderna Scrum och Kanban och det fungerar väldigt bra.”

Anna Frisk och Nina Berlin kommer att hålla ett seminarium på Sundsvall 42 i höst på temat Gatufestens nya digitala marknadstänk. Där berättar vi om hur Gatufesten tog fram sitt nya marknadstänk där de kombinerat de traditionella kanalerna med digitala medier, hur vi tänkte, vad vi ville åstadkomma och hur det gick. Vi ses på Gatufesten och på Sundsvall 42!


För mer information:

Nina Berlin Projektledare Softronic
Tel: 0733 – 990 559
E-post: nina.berlin@softronic.se
Anna Frisk, Vd Gatufesten
Tel: 0702 22 35 58 eller 060-16 65 31
E-post: anna.frisk@gatufesten.se

PDF