Softronic vinner fyra upphandlingar med lärplattformen Vklass och integrerar Office 365 i molntjänsten.

IR Nyheter | 10 maj 2012

Softronic har under våren vunnit 4 upphandlingar för SaaS tjänsten Vklass som levereras till skolor och kommuner för att hantera kommunikation, e-lärande och administration. I avtalen ingår bland annat att Office365 ska integreras med Vklass och där Lync ska spela en stor roll för kommunikationen.

  • Specialpedagogiska skolmyndighetens 8 specialskolor börjar använda Vklass.
  • Täby kommun har tecknat avtal för Vklass.
  • För Trelleborgs kommun bygger vi en specialbyggd iPhone och Android app för Vklass.
  • Säters kommuns gymnasieskola börjar använda Vklass.

”Vklass lanserades under 2008 med fokus på sociala funktioner och integrationer till många olika tjänster t.ex. Live@edu, Google Apps, Wikipedia, Youtube m.fl. Detta har varit en lyckad strategi då användarna verkligen använder tjänsten. Användarna får också tillgång till fler verktyg och är inte låsta av våra utvecklingsresurser. Vi fortsätter nu med att även integrera Vklass med onlinetjänsten Office365 när det släpps för skolor under sommaren” berättar Andreas Selling, Produktchef Vklass.

För mer information:

Andreas Selling, Produktchef Vklass                    Stefan Wargh, Vice VD Softronic
Tel: 070 877 77 93                                               Tel: 070-881 31 20
E-post: andreas@softronic.se                              E-post: stefan.wargh@softronic.se

 

Vklass är social kommunikationsplattform för kommunikation mellan skolans elever, lärare, föräldrar och administrativ personal. Vklass community innehåller funktioner som närvarorapportering, individuella utvecklingsplaner, e-learning, skoltidning, föräldraportal, utvecklingssamtal, SMS-utskick m.m.

Softronic är ett konsultbolag inom IT och management vars tjänster spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat och har cirka 450 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Arjeplog, Överkalix, Danmark och Estland. Hemsida: www.softronic.se

PDF