Softronic föreläser på Europas största konferens för utvecklare

Events | Publiceringsdatum: 22 apr 2021

Event detaljer:

När: 27 april 2021 08:00

Softronics Moa Rosén Gardell, erfaren .Net-utvecklare och lösningsarkitekt, ska föreläsa på Europas största konferens för utvecklare som äger rum digitalt den 27–28 april. Hon kommer prata om hur man använder DevOps för att leverera mikrotjänster med hög kvalitet.

 

Banner Moa Devops Event

Kan du berätta kort om din föreläsning?
Det senaste året har jag byggt ett flöde för att analysera transaktioner i nära realtid, för att identifiera misstänkt penningtvätt. Flödet är helt molnbaserat i Azure och består av fristående mikrotjänster. Riskhantering för att säkerställa att alla transaktioner hanteras har varit viktigt under hela projektet, och för att kunna hantera flödet effektivt blev DevOps ett måste. Därför kändes föreläsningsspåret DevOps and Security väldigt relevant. Föreläsningen handlar om några av de utmaningar vi ställts inför och hur vi löst dem.

Vad får deltagarna med sig?
Deltagarna kommer att gå från föreläsningen med fördjupad förståelse kring Azure komponenter och hur de kan användas. Jag kommer att visa angreppssätt för att lösa utmaningar som känns fastlåsta. Framförallt vill jag sprida inspiration till att bygga stabila och skalbara system som kan växa och förändras i takt med att verksamheten gör det.

Hur kom det sig att du fick möjligheten att bli talare på denna konferens?
Jag tycker att kunskapsdelning är viktigt, att inspireras av varandra. Jag tror att vi tillsammans driver utvecklingen och samhället framåt genom att lära av varandra. Jag tycker också att förebilder och representation är viktigt och jag gör mitt bästa för att vara den jag själv hade velat se för tio år sen.

Jag höll en intern utbildning om DevOps och som respons (med glimten i ögat) sa en av deltagarna att jag borde hålla ett Tedtalk om hur DevOps räddar mänskligheten. Så efter fredagsmyset skrev jag ansökan och skickade in, inom ett par dagar fick jag svar att jag var antagen. Det känns väldigt roligt och ett förtroende att få göra.

Avslutningsvis – hur ser du på framtiden?
Det här har varit ett väldigt spännande och utvecklande projekt. Jag är övertygad om att molnbaserade lösningar, eller hybrider, är framtiden. Och att DevOps, och möjligheterna till ökad kontroll av och insikt om systemet kommer att vara en viktig del av det. Jag tar med mig många lärdomar och ser framemot att applicera dem i kommande projekt och fortsätta utvecklas och fördjupa min kompetens med det.

 

Läs mer om konferensen här!