Linda Nyberg – ansvarig för området Cyber Security på Softronic

Karriär | Publiceringsdatum: 7 okt 2022

Vi samtalade med Linda Nyberg som är ansvarig för att bygga upp Softronics område inom Cyber Security. I hennes roll ingår det att se till att vi erbjuder relevanta lösningar och har den kompetens som marknaden söker.

 

Vad ser du mest fram emot med att jobba på Softronic?

Jag ser fram emot att lära känna alla kollegor och att få samarbeta med dem. Jag tycker också det ska bli kul att få träffa våra kunder och utveckla våra affärer och erbjudanden inom området säkerhetsområdet.

Linda Nyberg

Vilka utmaningar ser du framför allt inom området Cyber Security?

Omvärldsläget gör att hotbilden ökar för de allra flesta företag, då är det extra viktigt att man arbetar noga med sina risk & hotbildsanalyser och prioritera sina insatser utifrån det. Sen har digitaliseringens framfart pga. pandemin också öppnat upp fler säkerhetsluckor när många medarbetare arbetar remote.

Den nalkande lågkonjunkturen kommer också få påverkan då många blir mer ekonomiskt sårbara för organiserad brottslighet. Många bolag kommer få mindre budget och då tenderar man inte vilja spendera pengar inom säkerhetsområdet, det kommer öka sårbarheten hos många bolag.

Vad ska jag tänka på som kund när det gäller Cyber Security?

  • Ha rätt tekniska lösningar implementerade för att kunna skydda dig mot oegentligheter. Här krävs det en bra partner som kan guida och hjälpa er att prioritera.
  • Ha en tydlig incidentprocess & kontinuitetsplanering och glöm inte att öva.
  • Arbeta med risk & hotbildsanalyser och ta informativa beslut om dina risker.
  • Sist men inte minst – våga be om hjälp!

Vad kan man göra för att öka andelen kvinnor till en mansdominerad bransch?

För det första så vill jag säga till kvinnor generellt – det är aldrig för sent att prova en ny bransch. Det finns stora möjligheter att få utvecklas och lära sig nytt i IT-branschen. Hitta rätt bolag som ser dig som individ och ger dig rätt möjligheter att utveckla dina förmågor. För mig som ledare så handlar allt om individen jag rekryterar för att bygga mitt team, vi behöver olika synsätt och erfarenheter för att fortsätta utvecklas i takt med vad våra kunder efterfrågar.

Vad innebär GoodTech för dig?

Att det vi gör och levererar till våra kunder tillför nytta för samhället. För mig är Goodtech oerhört viktigt och stimulerande, man vill bidra till lösningar som är bra för vårt samhälle.

Vad gör du på fritiden?

Jag gillar att träna och att vara ute i naturen med mina hundar. Jag tycker även om att umgås med vänner och familj.