Välj att jobba med GoodTech. Teknik som gör gott i samhället

Vi söker alltid fler kollegor som vill dela vår ambition: att utveckla innovativ IT som våra kunder kan använda till att göra världen lite bättre.

Vi jobbar ständigt med att ge våra kunder det senaste inom allt från AI och automatisering till UX och rationell drift. I det arbetet strävar vi ständigt efter att ta en rådgivande roll nära kunden och att alltid börja med att utreda deras behov ur ett verksamhetsperspektiv. Ibland bygger lösningen vi sedan föreslår på en befintlig produkt, ibland utvecklar vi en unik lösning redan från start.

En annan sida av det vi gör är att vi hjälper våra kunder att utveckla innovativa och driftsäkra tjänster som skapar samhällsnytta genom att förenkla människors liv och jobb. Det kan handla om enklare sätt att söka vård online, om en snabbare hantering av A-kassan eller om att få snabba svar om kommunal service. På så sätt blir vi och vår teknik en positiv kraft i samhället och en del i att göra världen lite mer hållbar. Det är det vi kallar GoodTech.

Vi kan erbjuda varierande uppdrag inom en mängd olika branscher, där du får chansen att jobba i tighta team med dina kollegor och hjälpa kunderna i sin förflyttning mot morgondagens teknik. Och eftersom Softronic är ett kunskapsföretag är kompetensutveckling och kunskapsdelning en prioritet för oss. Vi jobbar ständigt med att vidareutveckla vårt erbjudande och våra kollegors förmågor på många olika sätt. För dig som kommer till oss direkt från studierna kan vi erbjuda ett av marknadens bästa trainee-program – Gate 1 – som ger dig en flygande start på karriären.

Vill du bli en av oss?

I mitt jobb som utvecklingschef för CM1 (en produkt för att motverka penningtvätt) får jag representera Softronic i många olika forum. Hos kund där mitt team kan erbjuda den bästa produkten och verkligen agera GoodTech och som inspiration till nya medarbetare när de intervjuas för sitt första tänkbara konsultuppdrag. Jag ser Softronic som ett familjärt IT-konsultbolag som ser individen och där du som person har möjlighet att växa! Vi stöttar varandra oavsett vilket uppdrag vi sitter i. Att vi är nära varandra, möjliggör personlig- och professionell utveckling är anledningen att jag fortsatt jobbar på Softronic.
I rollen som Junior utvecklare så jobbar jag i ett team som nyutvecklar en webbsida och app till en kund som vill sammankoppla företag med skolor och dess elever för att smidigt kunna erbjuda praktikplatser. Som nyexaminerad blev jag väldigt bra omhändertagen av Softronic och alla kollegor är supertrevliga och hjälpsamma. Jag får lära mig nya saker varje dag och det finns utrymme för att ta ansvar och initiativ, vilket jag uppskattar. Det bästa med att jobba på Softronic är att jag från dag ett känner mig hemma och att det med all kompetens inom företaget känns som att det finns oändliga möjligheter att utvecklas.
Att jobba på Softronic för mig är synonym med en hållbar företagskultur där man är sedd och hörd. Jag trivs med mina arbetsuppgifter och är omgiven av ett fantastiskt team där vi levererar hållbara tekniska lösningar. På Softronic finns alltid möjlighet att utvecklas. Att bygga Wordpress sajter och arbeta med tillgänglighet är det jag jobbar mest med och brinner för.

Lediga jobb

Intresseanmälan

Traineeprogram

I september  2021 startar en ny omgång av Gate1 – vårt traineeprogram för IT-konsulter. Programmet innebär förutom en anställning på Softronic, en utmärkt chans att snabbt få arbeta i riktiga uppdrag med leveranser till kund parallellt med en gedigen introduktionsutbildning. Programmet kommer att vara inriktat på systemutveckling i Microsoft och Javamiljö samt testning. Utbildningen varvas med introduktion till konsultrollen på Softronic.

Gate1 – Traineeprogram på Softronic

Till programmet är vi på jakt efter nyutexaminerade civilingenjörer eller systemvetare. Men inte vilka som helst, vi söker dig som vill göra en karriär och så småningom axla ansvaret som ledare i handling och tanke hos våra kunder och i våra åtaganden. För att bli en av de utvalda måste du ha erfarenhet av systemutveckling och/eller testning (t ex examensarbete, arbeten under studietiden eller projektarbeten). Vidare vill vi att du har bra akademiska meriter.

Traineeprogrammet är förlagt till Stockholm och programmet sker på svenska.

Känns det spännande?

Om du är nyfiken på konsultrollen och sugen på att ständigt sätta dig in i nya problemområden tycker vi att du ska kontakta oss. Det kommer ett nytt program till våren 2022.

Har du frågor hör av dig till Theres Hesselgren-Zaar för mer information.

Ladda ner broschyr här!

Projektarbete eller examensarbete hos oss

Vi tar varje år emot studenter som vill göra sitt projektarbete eller examensarbete hos oss.

Ofta handlar det om att göra prototyper på ny teknik eller att realisera en innovativ idé i en teknisk lösning för någon av våra kunder. Det kan också handla om att göra utredningar och förstudier. Vi brukar komma fram till idéerna tillsammans med dig som student så ditt engagemang och driv kommer vara avgörande för om du får en plats hos oss.

Så om du är intresserad av examensarbete eller projektarbete ber vi dig maila information till oss och beskriva följande:

  • En kort presentation av dig själv och din utbildning
  • Relevanta erfarenheter
  • Särskilt intresseområde inom bransch, teknik eller produkt som kan vara utgångspunkt för arbetet
  • Eventuella idéer på projektarbete/examensarbete
  • När i tid arbetet ska genomföras

Maila din ansökan till examensarbete@softronic.se

Varmt välkommen med din ansökan.

”Det har aldrig varit aktuellt att byta arbetsgivare”

Magnus Lindström är systemutvecklare och har jobbat på Softronic i över tio år. Han började sin bana genom en yrkespraktikplats och trivdes så bra att det aldrig varit aktuellt att byta arbetsgivare. Något vi på Softronic så klart är väldigt glada över.

 

Magnus fokus är förvaltning och vidareutveckling av system och han tycker om att arbeta i nära samarbete med systemägaren/kunden vilket han får möjlighet till i det uppdrag han har på Softronic.

Han arbetar nästan uteslutande med .Net och Microsofts produkter och plattformar.

Vad är du mest stolt över i ditt arbete?

Jag är mest stolt när teamet i ett uppdrag kan leverera kundnytta på minst den nivå kunden förväntar sig och som även ger positiv feedback från slutanvändarna.

Berätta kort om ditt nuvarande uppdrag?

I mitt nuvarande uppdrag arbetar jag med ett samhällsviktigt stödsystem. Min roll i projektet innebär även att jag är med och planerar inför releaser och har nära kontakt med kunden i planeringen av den löpande verksamheten i uppdraget.

Vad innebär GoodTech för dig?

GoodTech för mig är system som gör nytta och underlättar för människor och organisationer i vardagen och att det i processen kring systemet ingår att arbetet ska ske på ett ansvarsfullt och hållbart sätt.

Vad är bäst med att arbeta på Softronic?

Det som är allra bäst med att jobba på Softronic är möjligheten att påverka vad man jobbar med och den familjära stämningen. Det kan skilja ganska mycket på uppdrag om det är nyutveckling, eller förvaltning, inhouse eller hos kund. Att kunna påverka utifrån egna preferenser är viktigt för mig.

Vad gör du på fritiden?

Min fritid ägnar jag väldigt mycket åt att umgås med familjen. Jag är även en person som gärna rör på mig, så ett par mil på cykel eller inlines (när vädret tillåter) eller ge mig ut och springa en sväng kombinerat med lite styrketräning ser jag alltid till att det finns tid till.

Hur är det att vara tjej i IT-branschen?

Det är en fråga vi brukar ställa oss lite då och då och samtidigt bjuda in tjejer i branschen på en lunch. Under lunchen får du möjlighet att träffa och ställa frågor till några av våra kvinnliga kollegor – vissa med lång erfarenhet av IT-branschen, andra har nyligen gått vårt traineeprogram Gate 1 och kommit ut i arbetslivet.

Förutom hur det är att vara tjej i IT-branschen, diskuterar vi gärna nya tekniker, framtidens IT-samhälle och hur du som IT-konsult kan vara med och påverka.

Vi är många tjejer och vi vill gärna bli fler.

Senaste tjejlunchen ägde rum 22 april 2021 – och nästa lunch blir under våren 2022. Men tveka inte att kontakta oss innan!

Håll utkik i våra digitala kanaler för senaste nytt.

Frågor ang. tjejlunchen kontakta HR, Theres Hesselgren-Zaar (thz@softronic.se)

Karriär nyheter