Välj att jobba med GoodTech. Teknik som gör gott i samhället

Vi söker alltid fler kollegor som vill dela vår ambition: att utveckla innovativ IT som våra kunder kan använda till att göra världen lite bättre.

Vi jobbar ständigt med att ge våra kunder det senaste inom allt från AI och automatisering till UX och rationell drift. I det arbetet strävar vi ständigt efter att ta en rådgivande roll nära kunden och att alltid börja med att utreda deras behov ur ett verksamhetsperspektiv. Ibland bygger lösningen vi sedan föreslår på en befintlig produkt, ibland utvecklar vi en unik lösning redan från start.

En annan sida av det vi gör är att vi hjälper våra kunder att utveckla innovativa och driftsäkra tjänster som skapar samhällsnytta genom att förenkla människors liv och jobb. Det kan handla om enklare sätt att söka vård online, om en snabbare hantering av A-kassan eller om att få snabba svar om kommunal service. På så sätt blir vi och vår teknik en positiv kraft i samhället och en del i att göra världen lite mer hållbar. Det är det vi kallar GoodTech.

Vi kan erbjuda varierande uppdrag inom en mängd olika branscher, där du får chansen att jobba nära kunden med spännande teknik och lösa deras viktigaste problem. Och eftersom Softronic är ett kunskapsföretag är kompetensutveckling och kunskapsdelning en prioritet för oss. Vi jobbar ständigt med att vidareutveckla vårt erbjudande och våra kollegors förmågor på många olika sätt. För dig som kommer till oss direkt från studierna kan vi erbjuda ett av marknadens bästa trainee-program – Gate 1 – som ger dig en flygande start på karriären.

Vill du bli en av oss?

I min roll som senior lösningsarkitekt så medverkar jag i många intressanta och spännande uppdrag här på Softronic. Just nu så är jag med och bygger den Smarta Staden, en härlig mix av IoT-hårdvara och nya verksamhetstjänster! Passar mig bra att vi har både in-house förvaltning och vanliga konsultuppdrag.
I rollen som Junior utvecklare så jobbar jag i ett team som nyutvecklar en webbsida och app till en kund som vill sammankoppla företag med skolor och dess elever för att smidigt kunna erbjuda praktikplatser. Som nyexaminerad blev jag väldigt bra omhändertagen av Softronic och alla kollegor är supertrevliga och hjälpsamma. Jag får lära mig nya saker varje dag och det finns utrymme för att ta ansvar och initiativ, vilket jag uppskattar. Det bästa med att jobba på Softronic är att jag från dag ett känner mig hemma och att det med all kompetens inom företaget känns som att det finns oändliga möjligheter att utvecklas.
Att jobba på Softronic för mig är synonym med en hållbar företagskultur där man är sedd och hörd. Jag trivs med mina arbetsuppgifter och är omgiven av ett fantastiskt team där vi levererar hållbara tekniska lösningar. På Softronic finns alltid möjlighet att utvecklas. Att bygga Wordpress sajter och arbeta med tillgänglighet är det jag jobbar mest med och brinner för.

Lediga jobb

Intresseanmälan

Senior .NET utvecklare till affärsområdet Digitalization Partner

Stockholm / 2021-10-20

Tekniskt intresserad Förvaltningsledare till vårt affärsområde Digitalization Partner

Stockholm / 2021-10-20

Lösningsarkitekt som vill göra skillnad

Stockholm / 2021-10-20

Nu vill vi hitta våra kommande Lead developers

Stockholm / 2021-10-20

Junior medarbetare med kompetens inom .Net till roll som 3rd line support

Stockholm / 2021-10-19

Driven projektledare med IT i bagaget

Stockholm / 2021-10-18

Konsultchef med erfarenhet av att ha arbetat affärsmässigt med e-handel och/eller lösningar inom enterprise webb

Stockholm / 2021-10-18

Är du en Integrationsarkitekt med holistisk och kommunikativ förmåga?

Stockholm / 2021-10-10

IT rekryterare som vill bidra till GoodTech

Stockholm / 2021-10-08

.Net utvecklare till leveransteam

Stockholm / 2021-10-08

Teknisk testare

Stockholm / 2021-10-08

Supporttekniker till Servicedesk

Stockholm / 2021-10-06

Servertekniker med Linuxkompetens

Stockholm / 2021-10-06

Agilt projektteam söker Full-stack .Net utvecklare

Stockholm / 2021-10-01

Javautvecklare som vill göra skillnad

Stockholm / 2021-10-01

Generalist, Specialist eller både och? (Java)

Stockholm / 2021-10-01

.NET utvecklare till produktteam

Stockholm / 2021-10-01

Leveransledare

Stockholm / 2021-10-01

M365-konsult

Stockholm / 2021-09-27

DevOps Engineer/Infrastructure Developer

Stockholm / 2021-09-23

Javautvecklare med kreativitet och nytänkande

Stockholm / 2021-09-23

Javautvecklare som vill jobba med ny modern teknik

Stockholm / 2021-09-23

Tech Lead till specialistsatsning

Stockholm / 2021-08-23

Lösningsarkitekt till nysatsning

Stockholm / 2021-08-13

Lösningsarkitekt Säkerhet

Stockholm / 2021-08-11

Traineeprogram

I september  2021 startar en ny omgång av Gate1 – vårt traineeprogram för IT-konsulter. Programmet innebär förutom en anställning på Softronic, en utmärkt chans att snabbt få arbeta i riktiga uppdrag med leveranser till kund parallellt med en gedigen introduktionsutbildning. Programmet kommer att vara inriktat på systemutveckling i Microsoft och Javamiljö samt testning. Utbildningen varvas med introduktion till konsultrollen på Softronic.

Gate1 – Traineeprogram på Softronic

Till programmet är vi på jakt efter nyutexaminerade civilingenjörer eller systemvetare. Men inte vilka som helst, vi söker dig som vill göra en karriär och så småningom axla ansvaret som ledare i handling och tanke hos våra kunder och i våra åtaganden. För att bli en av de utvalda måste du ha erfarenhet av systemutveckling och/eller testning (t ex examensarbete, arbeten under studietiden eller projektarbeten). Vidare vill vi att du har bra akademiska meriter.

Traineeprogrammet är förlagt till Stockholm och programmet sker på svenska.

Känns det spännande?

Om du är nyfiken på konsultrollen och sugen på att ständigt sätta dig in i nya problemområden tycker vi att du ska kontakta oss. Det kommer ett nytt program till våren 2022.

Har du frågor hör av dig till Theres Hesselgren-Zaar för mer information.

Ladda ner broschyr här!

Projektarbete eller examensarbete hos oss

Vi tar varje år emot studenter som vill göra sitt projektarbete eller examensarbete hos oss.

Ofta handlar det om att göra prototyper på ny teknik eller att realisera en innovativ idé i en teknisk lösning för någon av våra kunder. Det kan också handla om att göra utredningar och förstudier. Vi brukar komma fram till idéerna tillsammans med dig som student så ditt engagemang och driv kommer vara avgörande för om du får en plats hos oss.

Så om du är intresserad av examensarbete eller projektarbete ber vi dig maila information till oss och beskriva följande:

  • En kort presentation av dig själv och din utbildning
  • Relevanta erfarenheter
  • Särskilt intresseområde inom bransch, teknik eller produkt som kan vara utgångspunkt för arbetet
  • Eventuella idéer på projektarbete/examensarbete
  • När i tid arbetet ska genomföras

Maila din ansökan till examensarbete@softronic.se

Varmt välkommen med din ansökan.

Hur är det att vara tjej i IT-branschen?

Det är en fråga vi brukar ställa oss lite då och då och samtidigt bjuda in tjejer i branschen på en lunch. Under lunchen får du möjlighet att träffa och ställa frågor till några av våra kvinnliga kollegor – vissa med lång erfarenhet av IT-branschen, andra har nyligen gått vårt traineeprogram Gate 1 och kommit ut i arbetslivet.

Förutom hur det är att vara tjej i IT-branschen, diskuterar vi gärna nya tekniker, framtidens IT-samhälle och hur du som IT-konsult kan vara med och påverka.

Vi är många tjejer och vi vill gärna bli fler.

Senaste tjejlunchen ägde rum 22 april 2021 – och nästa lunch blir under våren 2022. Men tveka inte att kontakta oss innan!

Håll utkik i våra digitala kanaler för senaste nytt.

Frågor ang. tjejlunchen kontakta HR, Theres Hesselgren-Zaar (thz@softronic.se)

Karriär nyheter