Haninge kommun – webbplats

Nya haninge.se lanserades under hösten 2015. I mars 2016 utsågs den till årets kommunsajt av Internetworld.

Nu har vi fått en webbplats som möter våra målgruppers behov på bästa sätt och stärker vårt varumärke. Vi är imponerade av Softronics förmåga att hitta lösningar för alla våra krav och önskemål. De har hittat rätt direkt med design, tillgänglighet och funktioner.

Magnus Börjesson, kommunikationsutvecklare på Haninge kommun

Haninge kommun – webbplats

Haninge Kommun, med över 83 000 invånare och 5 000 anställda, är en av de största kommunerna i Stockholms län.

En sajt för alla invånare oavsett förutsättningar

Haninge kommuns mål med den nya webbplatsen var att möta behovet av modern webbkommunikation. Struktur, sök och layout var identifierade problemområden som behövde utvecklas.

Nya haninge.se är byggd i EpiServer och driftas i Microsofts Azure. Webbplatsen utvecklades med fokus på responsiv design och tillgänglighet för att tillgodose den mobila användningen. Webbplatsen har ca 20 000 unika besök per vecka.

I mars 2016 utsågs haninge.se till årets kommunsajt av Internetworld. Motiveringen löd: ”En helt ny sajt lanserades under hösten där alla invånare oavsett förutsättningar ska kunna hitta den information de behöver och få tillgång till e-tjänster. Lagom renodlad, självklart mobilanpassad, och med en bra balans mellan trevligt och officiellt.”

Softronic har bidragit med UX, design och utveckling. Softronic har även tagit fram Haninges nya intranät som levereras under våren 2016.

Monica Lindén