Hållbara betalningar

Molntjänster

Softronic erbjuder tjänsten Hållbara betalningar för Civilsamhället organisationer. Tjänsten bygger på de betalningstjänster som Getswish AB erbjuder och Softronic är Technical Supplier till Getswish.

Hållbara betalningar – en möjliggörare för effektiva betalningar

Betalningssystemet i Norden är ålderstiget och det nordiska banksamarbetet P27 skulle skapa ett nytt betalsystem för att ersätta Bankgirot. Men P27 och samarbetet är nedlagt.  De svenska bankerna driver Bankgirot vidare med det är oklart hur man kan uppfylla gällande regler.

Vad behöver du göra för att fortsätta ha smidiga och enkla betallösningar till dina medlemmar och givare?

Softronic erbjuder tjänsten Hållbara betalningar för Civilsamhället organisationer.  Tjänsten bygger på de betalningstjänster som Getswish AB erbjuder och Softronic är Technical Supplier till Getswish.

En bild på en vas fylls med pengar och en grön växt som ska representera hållbara betalningar.

Vad är hållbara betalningar?

Hållbara betalningar är en betaltjänst av och för Civilsamhällets organisationer. Den syftar till att säkerställa tillgång till attraktiva betaltjänster byggda på Civilsamhällets egen värdegrund. ​​

Betaltjänsten är:

  • enkel och kostnadseffektiv att införa
  • lätt för medlemmar och givare att sköta
  • enkel att ta emot utbetalningar via Swish​
  • unik då Softronic kan erbjuda som option förbättrad kundkännedom och sanktionskontroll samt möjlighet till samverkan med Utbetalningsmyndigheten. Optionen ger reducerad riskexponering som organisationen är utsatt för.

Tre fördelar med Swish:

  • Det är en betalupplevelse som 8 miljoner svenskar känner igen.
  • På mottagarens villkor – 65% betalar med Swish när det finns som alternativ.
  • Enkelt att komma i gång – Ingen teknisk uppsättning.

Varför Softronic?

Softronic är en trygg och långsiktig IT-partner som under 2024 fyller 40 år. Vi är en stark aktör inom medlemsorganisationer, fackförbund och a-kassor och förmedlar idag flera miljoner betalningar.

Vi är även ledande i Norden genom vår tjänst CM1 som motverkar penningtvätt och har koll på de regler som rör transaktionsintensiva marknader.  Framgent kommer vi bevaka Utbetalningsmyndighetens framtida tekniska API och för de kunder som misstänker penningtvätt har vi integration mot Polisens GoAML plattform.

Softronic har en ambition att vara ledande när det gäller att erbjuda innovativa digitala lösningar som hjälper företag och organisationer att skapa verklig samhällsnytta. Tillsammans med våra kunder verkar vi för samhällets digitalisering och bidrar därigenom till en mer hållbar framtid. Det är vad vi kallar GoodTech.

Önskar du mer information – kontakta oss så berättar vi mer!

Jag vill ha mer information om Hållbara betalningar

Fyll i formuläret för att få veta mer om produkten eller någon av våra övriga lösningar.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.