Henrik Lillhage – nyanställd konsultchef

Karriär | Publiceringsdatum: 23 sep 2020

Henrik Lillhage är nyanställd konsultchef på Softronic. I denna intervju får du lära känna honom lite bättre och få ta del av hur han ser på att vara nyanställd som chef och hur det är att leda ett nytt team på distans.

Henrik Lillhage

Hur kommer det sig att du började på Softronic?
Jag uppfattade Softronic som ett företag med gedigen kompetensbredd och enligt mig precis “lagom stort”. Företaget förespråkade ansvarstagande och sade sig arbeta aktivt med hållbarhet och det som kallas “Goodtech”. Det verkade vara ett väldigt trevligt företag med intressanta tjänster och produkter. Mina förväntningar verkar stämma bra hittills.

Vad har varit största utmaningen under dina fem första veckor på Softronic?
Inom mitt affärsområde där jag är anställd har vi gjort en liten omorganisation när det gäller våra konsultgrupperingar så det dröjde några veckor innan jag kunde få träffa mina konsulter vilket så klart var lite jobbigt inledningsvis, men nu är “lära känna-varandra” processen i full gång, vilket känns roligt. I övrigt har största utmaningen varit att lära sig alla de förkortningar som används inom bolaget, CAB, SOP, SDM etc.

Hur har det gått att lära känna ditt team på distans?
Som ny chef har jag fått hitta lösningar för att lära känna mina nya konsulter, med hänsyn till Corona-läget. De flesta har jag kunnat träffa på vårt kontor, men andra hos våra kunder eller mötts upp utomhus, givetvis med ansvarstagande enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Endast i några få undantag har vi kört Teams-möte, vilket inte är optimalt i en lära känna-varandra fas, men det har fungerat helt ok.

Vad gör du på fritiden?
Min fritid går primärt till familjen som består av fru, två barn i tonåren och två hundar. Vi bor och lever i Hammarby Sjöstad där också numera min arbetsplats ligger. Det är en lyx att kunna promenera längs med kajen till och från jobbet varje dag. Passar mig som född Göteborgare och inbiten sjöman.

Vi hälsar Henrik varmt välkommen till oss!