Ny som konsultchef på Softronic del 2

Karriär | Publiceringsdatum: 14 dec 2020

Henrik Lillhage har jobbat i drygt 3 månader som konsultchef på Softronic. Vi träffade honom för en intervju i början av hans nyanställning och i denna intervju får du ta del av hur han har tyckt den första tiden har varit. Han delar även med sig av hur han upplever det är att leda på distans.

I vår först intervju nämnde du “gedigen kompetensbredd” kring bilden av Softronic, stämmer den?

HenrikJa, absolut. Och den har breddats ytterligare sedan vår första intervju. I mitt team ingår numera en erfaren AI-konsult, vilket är ett väldigt spännande område. Jag ser det som ett privilegium att få jobba med så många kompetenta medarbetare och produkter.

Kan du berätta hur du arbetar med kompetensutveckling i din gruppering?

Ja, vi håller just nu på med att jobba med en hel del kompetensöverlappning inom teamet, primärt för att minska personberoenden, med tanken att minska sårbarheten för våra kunder och individerna i sig. Vi kommer även fokusera på att rekrytera “juniora” till “medel” personer med ca 0-5 års yrkeserfarenhet för att bredda kompetensnivåerna inom teamet. Tanken är att få ytterligare dynamik inom teamet med bra balans av erfarenhet kontra nytänkande.

Vad har varit största utmaningen under dina första månader på Softronic?

Att mentalt transformera min tyngdpunkt från “mycket system” och “lite IT” till motsatsen. Dock ser jag en spännande resa framför oss, både inom teamet och företaget som helhet gör en tyngdpunktsförflyttning mot mer system och tjänster. Det är spännande att få vara en del av denna resa.

Hur har “lära känna”-processen gått med kollegor och kunder?

Corona-läget har tyvärr förvärrats sedan förra intervjun, så antalet fysiska möten har minskat sedan dess. Dock inget större problem tycker jag. Desto mer vi lär känna varandra som kollegor, desto mindre gör det att vi inte träffas fysiskt under våra möten. Det finns många fördelar med att köra på distans också, som att det är betydligt lättare att hitta en mötestid, framför allt tidigt/sent på eftermiddagen då man normalt sett reser till och från kontoret.

Hur går det med fritidsintressen nu i pandemin?

Blir mycket promenader med min fru och våra två hundar. Häromdagen blev det ett ofrivilligt bad vid Finnboda Hamn då Cessie helt oväntat tog ett skutt över kajkanten 3 meter ner i plurret. Blev en övning i klädsim samtidigt. Härligt med ett par som bjöd upp mig till deras lägenhet för kaffe och ombyte, trots corona. Min son kom förbi på sin elskoter med torra kläder. Efter ombyte fortsatte vi vår promenad, dock med kopplade hundar ?

Henrik Lillhage Bad

Relaterade länkar

Henrik  Lillhage – ny konsultchef på Softronic

Lediga jobb på Softronic