Polarbröd

Ett dynamiskt affärssystem för långsiktig och hållbar tillväxt anpassat till företagets unika behov – en helhetslösning anpassad till Polarbröds verklighet.

Vi har en stark samarbetsanda. Softronic förstår vår verksamhet på djupet och hjälper oss att trimma våra processer.

Mikael Lundström, IT-chef PÅ Polarbröd

Polarbröd

Polarkakan och tunnbrödet är självklarheter på våra frukostbord. Det norrländska familjeföretaget har under 43 år gjort en framgångsresa som utmärkts av ett aktivt arbete med hållbarhetsfrågor. Idag räknas Polarbröd som Sveriges tredje största  producent av matbröd.

För långsiktig och hållbar tillväxt, efterfrågade Polarbröd ett dynamiskt affärssystem som gick att anpassa till företagets unika behov. Här blev Softronics insikt i livsmedelsbranschen avgörande för att tillföra relevant funktionalitet för styrningen av företagets processer.

Framåtandan stöds av rätt teknologi

Den tekniska plattformen har skapat optimala förutsättningar för Polarbröds utvecklingsarbete. Spårbarheten i produktionen säkras och samordningen mellan avdelningarna underlättar lanseringen av nya produkter. Polarbröds fokus på hållbarhet, med allt från satsningar på egen vindkraft till utveckling av ekologiska produkter, stöds nu av rätt teknologi.

Med Microsofts gedigna teknologi i grunden implementerades affärssystemet i januari 2013. Helhetslösningen stöttar alla grundläggande processer i verksamheten så som ekonomi, inköp, försäljning, produktion och lagerhållning. Förutom den branschanpassade funktionaliteten, har moduler för styrning av kvalitet och arbetsflöden adderats.